Sallad är en bladgrönsak som är rik på vitamin A och K, och dessutom har antiinflammatoriska egenskaper. Sallad kan också sänka kolesterolnivåerna, minska ångest och har många antioxidativa egenskaper. Att odla sallad i din smarta inomhusträdgård är verkligen ett hälsosamt val!
Växtinformation:
- Ätlig växt
- Gror på: 7-14 dagar
- Skördas om: 5-6 veckor
- Optimal temperatur: 18°C – 24°C
Sallad trivs bäst vid temperaturer mellan 18 och 22°C. Vid högre temperaturer kan groddningen hämmas och växten kan börja blomma, vilket kan leda till en bitter smak. Efter att den har grott kan den initiala tillväxten verka långsam, men snart kommer den att accelerera. Inga tunna fröplantor behövs, låt dem bara växa!
För bästa resultat, använd bara en lamparm när du odlar sallad. Om lampan är för låg kan plantorna brännas, och om den är för hög kan de bli rangliga och ge en lägre skörd.
Vi rekommenderar att skörda hela kapseln efter cirka fem veckor, men du kan även skörda gradvis genom att plocka de större yttre bladen efter tre veckor. Fortsätt plocka blad tills plantan har vuxit maximalt i fem till sex veckor.