Rucola är en aromatisk, pepprig salladsgrönsak som är oerhört populär i italiensk matlagning. Förutom sin unika smak är den även fullproppad med näring! Många studier visar att ökad konsumtion av växtbaserade livsmedel, som rucola, minskar risken för fetma, diabetes och hjärtsjukdomar, samtidigt som det främjar en hälsosam hud och viktbalans.
Växtinformation:
- Ätlig växt (Eruca sativa)
- Gror på: 7-14 dagar
- Skördas om: 5-6 veckor
- Optimal temperatur: 18°C – 24°C
Rucola kan verka växa långsamt i början, men när den väl har grott kommer tillväxten att accelerera. Du kan börja skörda enstaka blad efter cirka tre till fyra veckor, eller vänta till hela växten är klar efter fem veckor - valet är ditt!
Notera att rucola är en värmekänslig växt och trivs bäst vid temperaturer mellan 18 och 22°C. Högre temperaturer kan hämma groning och leda till blomning. Om din rucola börjar blomma kan du använda de små vita ätliga blommorna för att dekorera dina rätter, men förvänta dig inte fler ätbara blad efter blomningen.