Basilika kallas ofta "örternas kung" av en anledning. Den är en fantastisk källa till vitamin A, är lätt att odla och ger smak till allt från pizza till pasta och sallader. Basilika kommer att förändra både din matlagning och din hälsa. All hail basilikan, snart växande i din smarta inomhusträdgård!
Växtinformation:
- Ätlig växt
- Gror på: 7-14 dagar
- Skördas om: 5-12 veckor
- Optimal temperatur: 18°C – 30°C
Basilika har inga begränsningar för hur många plantor som kan växa per kapsel – låt alla plantor frodas! Om stjälkarna är på väg att röra vid lampan, klipp bara tillbaka dem. Att trimma basilika förhindrar blomning och en bitter smak, men om du vill se din basilika blomma, sluta klippa och låt den växa fritt. För att fortsätta skörda bladen, fortsätt att trimma.
Basilika gillar att bli klippt! Du kan ta bort enstaka blad då och då, men för mer frodig tillväxt rekommenderas att nypa av hela toppen – det kommer att växa ut två nya skott inom några veckor och öka skörden. Har du basilika över? Inga problem, basilika är utmärkt att torka och använda senare.
Observera att basilika är en ettårig växt och inte varar för evigt. Om det har gått över tio veckor och växten ser gammal ut, är det dags att byta kapsel.